Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vánoční Cukroví

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Domácí čokoláda

(Orel537, 20. 12. 2010 6:07)

-12,5 dkg 100% tuku
-12,5 dkg moučkového cukru
-2,5 dkg kakaa
-1 lžička solamylu

Na mírně teplé plotýnce si rozehřejeme v kastrůlku tuk a vmícháme do něj ostatní suroviny. V žádném případě se tuk nesmí vařit, jenom ať je takový dost teplý. Hmota nebude hladká jako je u kupované čokolády !!!!!!!!!
Nalijeme do formiček na cukroví. Někdo je vymazává tukem, ale já je namočím do studené vody, naplním a dám je do lednice.
Potom vezmu formičku do prstů a jako jí napružím a čokoláda se odlepí od stěn a jde krásně vyklepnout.
Z téhle dávky budeme mít asi 35 – 40 ks malých čokolád. Nemusíme je uchovávat v lednici, oni tak rychle neměknou.

Příprava 25 minut