Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vaše Recepty

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Dušená mrkev

(SariMamka, 18. 1. 2011 18:46)

Očištěnou mrkev nakrájíme na tenká kolečka.Cibuli na drobné kostičky.Kousek kuřecího masa na kostičky.Cibuli osnahneme do zlatova , přídáme kuřecí maso a chvilku restujeme.PŘIDÁME MRKEV,OCHUTÍME SOLÍ ,PEPŘEM,TROCHU SOJOVÉ OMÁČKY,MAJORÁNKU,KMÍN A ČESNEK.PODLIJEME A DUSÍME.(Podlijeme jen aby byla mrkev ponořená) Měkkou mrkev zahustíme solamylem,,Hotovou podáváme s bramborem

Rychlá pudinková buchta

(Mischa Brunova, 11. 1. 2011 20:00)

Rychlá pudinková buchta
150 gr. mouč.cukru,200 gr.pol.mouky,1 pr.do pečiva,1 vanil.cukr,4 vejce,100 ml oleje,750 ml mléka, 2 vanil.pudinky,4 lžíce krupicového cukru,1 zakys.smetana,2 lžíce skořice.

Smícháme první čtyři suroviny, přidáme žloutky, olej a 100 ml vody a pořádně promícháme.Z bílků ušleháme sníh a vmícháme do těsta.Nalijeme na vymazaný plech.Přelijeme horkým uvařeným pudinkem a pečeme při 180 stupních cca 20 minut.Potřeme zakysanou smetanou, posypeme skořicí.(Tento recept jsem našla v katalogu Albert, místo jedné smetany dala dvě.Je to jednoduché a dobré) :-)

Re: Rychlá pudinková buchta

(Danča, 18. 1. 2011 15:03)

Opravdu výborná a rychlá buchta máme ji moc rádi sypu jí kakaem také dobré

Koprová polévka

(Mischa Brunova, 11. 1. 2011 19:58)

Koprová pol.
Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a propláchneme. Pak je uvaříme v osolené vodě doměkka.
Zatím si smícháme smetanu s moukou. Kopr opereme, osušíme a nasekáme najemno.
Když jsou brambory měkké, přilijeme k nim smetanu a důkladně promícháme. Necháme chvilku povařit. Pak polévku dochutíme koprem, citronovou šťávou a už jen krátce povaříme.Do polévky nakrájíme vejce na tvrdo.

Okurková polévka

(Mischa Brunova, 11. 1. 2011 19:56)

Okurková polévka
Ahoj holky, píši sem poprvé a mám pro vás tip na skvělou okurkovou polévku kterou mě naučil můj přítel,je to polský recept.Do cca 4-5 litrů hovězího vývaru(já používám Masox, je čistý)dám vařit cca čtvrt celeru, 1 porek, dvě petržele a tři mrkve.Přidám nové koření a bobkový list, dále přidám brambory, nakrájené na kostičky, záleží kolik kdo chce, já dávám cca deset, středně velkých.Vařím do změknutí.Na pánvi si na másle osmahnu nastrouhané sterilované okurky a přidám po vybrání změknuté zeleniny do polévky.Nechám povařit a přidám za stálého míchání 2-3 kelímky zakysané smetany, stále míchám aby se nevytvořily žmolky.Nakonec přidám pokrájený kopr, nejlépe čerstvý a trošku sojové omáčky, pro chuť.Dle potřeby je možné ještě přilít trochu nálevu z okurek.Polévka je osvěžující a v lednici vydrží i tři dny a krásně se naleží a je ještě lepší. :-)Dobrou chuť!!

Kapustová polévka

(Mischa Brunova, 11. 1. 2011 19:55)

Kapustová polévka
1 cibule, 1 mrkev, 1 kousek celeru, 2 stroužky česneku, 1 lžíce másla,1 lžíce olivového oleje,550 gramů brambor, oloupaných a nakrájených na malé kostičky, sůl, pepř, kmín,1,5 litru silného zeleninového vývaru(já dala zeleninovou kostku)200 gramů kapusty, 8 plátků slaniny, vyškvařených na sucho na pánvi.

Cibuli, mrkev,celer i česnek nakrájíme nebo nastrouháme.Máslo a olej rozpálíme ve velkém hrnci, přidáme zeleninu a pět minut za stálého míchání opékáme.Přidáme brambory,osolíme je, opepříme a a opékáme dalších pět minut.Vlijeme vývar, přidáme půl lžičky kmínu,polovinu kapusty nasekanou na tenké nudličky a zbavenou tuhých částí.Přivedeme k varu.Podle receptu se má vše rozmixovat když je měkké, já nechala vcelku.Dochutí se solí, přidá se zbylá kapusta(já dala všechnu na začátku vaření)Podává se s plátky slaniny nasucho opečenými.(Tento recept jsem našla v katalogu Albert, já tu polévku vařila ve větším množství, takže všeho jsem dala jednou tolik:-)) a moc nám ta polévka chutnala, proto se chci s Vámi o tu dobrotu podělit) :-)

likérové košíčky..

(pralinka206, 1. 1. 2011 17:19)

350g hladkej múky,150g pr.cukru,180g masla,70g ml.orechov,1 celé vajce,1 žltok,1PL kakaa.
Vypracujeme cesto,naplníme do hlbších košíčkov a upečieme.Z formičiek vyklápame za studena.Upečené a vychladnuté košíčky natrieme krémom alebo vylejeme čokoládou,nalejeme vajcový koňak/kúsok od kraja/ a dáme stuhnúť do mraziaka.Ked nám koňak stuhne,celé zalejeme až po okraj čokoládou.Pokiaľ sú košíčky dobre zaliate,koňak nevytečie.Ozdobíme lubovolne.

kokosovy ježkovia...dobré..

(pralinka206, 1. 1. 2011 17:16)

350g hl.muky
200g.praskoveho cukru
50ghery alebo podobneho tuku
1 vajce
2dclmlieka
2velke lyzice medu
pol prasku do peciva
1 mala lyzicka sody bikarbony
ziesat do kopy a rozotriet na plech dat upiect /bacha je rychlo hotove ,

poleva
200gvisa alebo maslo
250g praskovy cukor
6velkych lyzic mlieka
6 lyzic rumu alebo rumovej aromi podla chuti
2lyzice kakaa

vychladnuty kolac pokrakjame na tycinky a macame rychlo v cokoladovej poleve a obalujeme v kokose alebo v orechach .

moje recepty

(pralinka206, 1. 1. 2011 17:13)

Medvedie dlabky od babičky
[10.12.2007]

POTREBNÉ PRÍSADY

35dkg polohrubá múka
26dkg maslo alebo smetol alebo hera
25dkg práškový cukor
12dkg orechy pomleté
5dkg kakao (dávam viacej tak aby bol fest čokoládové)
škorica pol lyžičky

POSTUP PRÍPRAVY

zmäknuté maslo alebo smetol alebo heru zmiešame s prísadami a vypracujeme cesto, dáme do chladničky, zase kto ponáhľa (ako my mamičky asi vždy) tak do mrazáku na pár minút a uždibujeme guľky, guľku namočíme do múky a vtlačíme do formičky, formičky prvý krát troška vymazať tukom, potom už nie len guličku namočiť a vtlačiť (pozor dávať málo, lebo napučia). Ešte horúce obaľujeme vo vanilkovom cukre zmiešaným s práškovým cukrom. Treba dať do zatváracej dózy a do dvoch dní zmeknú

Frankfurtská polévka

(Orel537, 20. 12. 2010 5:55)

-1 větší cibule
-2 vrchovaté lžíce sádla
-3 lžičky sladké papriky
-3 vrchovaté lžíce hladké mouky
-2 páry párků
-1/2 kostičky masoxu
-sůl a pepř podle chuti
-1 l vody ( i více)

Na sádle zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, asi po minutě přidáme na kolečka nakrájené párky a po další minutě mouku. Mouku promícháme (1 -2 minuty), ale hlavně nám nesmí mouka začít hnědnout. Přidáme papriku, zamícháme a hned přišleháme vodu.
Osolíme, opepříme a provaříme asi pět minut. Kdyby se Vám polévka zdála být hustá, přilijete ještě trochu vody. Hlavně aby cibulka byla měkká podle Vašich představ.

Příprava 25 minut
4 porce